به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد از ابتدای ژانویه ۲۰۲۴ تا کنون، قیمت هر اونس طلای جهانی نزدیک به ۳۰ درصد رشد کرده و کارشناسان احتمال میدهند که این فلز گرانبها در ۱۲ ماه آینده به رشد خود ادامه دهد. برخی از تحلیلگران پیشبینی میکنند که قیمت فلز زرد تا سال آینده به ۲۹۴۰ دلار در هر اونس رشد کند. احتمال میرود که در کنار طلا، فلزات ارزشمند دیگر از جمله نقره و پلاتین نیز رشد قابل توجهی را تجربه کنند. افزایش قیمت طلا در حالی اتفاق افتاده است که اقتصاد ایالاتمتحده نسبتا سالم است، تورم مهار شده و بازار کار از قدرت و تابآوری مطلوبی برخوردار است. در خصوص نقره نیز گفته میشود که به علت افزایش تقاضای صنعتی، کسری بازار و همچنین عرضه ثابت نقره از سوی معادن، چشمانداز خوبی از رشد قیمت این فلز وجود دارد.
به گزارش دنیای اقتصاد، سرمایهگذاران اکنون منتظر انتشار آمار خردهفروشی در روز پنجشنبه و آمار مجوزهای ساختوساز ایالاتمتحده در روز جمعه هستند تا دید روشنتری از آینده اقتصاد کسب کنند و تصمیم بهتری برای معاملات خود بگیرند. در حال حاضر بازارها انتظار دارند که فدرالرزرو در جلسه نوامبر کمیته بازار باز خود، نرخهای بهره را ۰.۲۵ درصد کاهش دهد. هرگونه تغییر در مسیر آینده نرخ بهره فدرال رزرو میتواند بر احساسات بازار و همچنین بر قیمت فلز گرانبهای بدون بهره تاثیر بگذارد. همچنین درگیریهای منطقهای در اوکراین و خاورمیانه و همچنین مانورهای نظامی چین در اطراف تایوان میتواند قیمت فلز زرد را تقویت کند.
اوراق خزانهداری آمریکا، نوعی از اوراق قرضه هستند که به جهت تامین مالی دولت و به عنوان جایگزین مالیات در بازارهای مالی عرضه میشود. این اوراق که با سررسیدهای مختلف از ۳ ماهه تا ۳۰ ساله منتشر میشوند، در ماه اخیر بهطور عمده با کاهش بازدهی مواجه بودند. کاهش ارزش اوراق خزانهداری ایالاتمتحده میتواند جذابیت طلا را برای فعالان بازار افزایش دهد. در کنار اوراق خزانهداری، ارزش دلار نیز شاهد کاهش بود. ارزش این ارز جهانروا، روز گذشته ۰.۲ درصد کاهش یافت؛ هرچند شاخص دلار همچنان نزدیک به اوج سه ماهه اخیر خود است.
روز گذشته دفتر آمار ملی انگلیس اعلام کرد که تورم بریتانیا از رقم ۲.۲ درصد در ماه اوت به ۱.۷ درصد در ماه سپتامبر کاهش یافته است که فراتر از انتظارات ۱.۹ درصدی کارشناسان بود. تورم هسته، بدون احتساب تاثیر نوسان انرژی و غذا، از ۳.۶ درصد در ماه اوت به ۳.۲ درصد در سپتامبر رسید. پیشبینی اقتصاددانان برای تورم هسته ۳.۴ درصد بود. در کنار این دادهها، ارزش پوند انگلیس نیز در برابر دلار و یورو کاهش یافت، زیرا اقتصاددانان اعلام کردند که احتمال کاهش نرخ بهره در نوامبر از سوی بانک انگلستان وجود دارد. این در حالی است که در شرایط کنونی، کاهش تورم کشورها از کاهش نرخ بهره از سوی بانکهای مرکزی حمایت میکند.
چرا که در دوران همهگیری کرونا نرخ تورم در بیشتر کشورها شاهد افزایش سرسامآوری بود و سران پولی برای مهار تورم، دست به افزایش نرخهای بهره زدند. اکنون که تورم بریتانیا، ایالاتمتحده و کشورهای اروپایی به زیر هدف ۲ درصدی بانکهای مرکزی رسیده است، بانکهای مرکزی میتوانند با آرامش خیال بیشتری نرخهای بهره را کاهش دهند. کاهش نرخهای بهره به رشد بازار کار کمک میکند و افراد را برای سرمایهگذاری در بخش تولید تشویق میکند. کاهش نرخ بهره همچنین به صورت قوی از رشد قیمت طلای جهانی حمایت میکند. بسیاری از اقتصاددانان احتمال میدهند که فدرالرزرو، بانک مرکزی اروپا و بانک انگلستان در هفتههای آتی نرخهای بهره خود را کاهش دهند تا رونق بیشتری را به اقتصاد خود بازگردانند.
نظر شما